Активностите се важни за децата

Едуцирај се

Ние сме Еко училиште

ОУ„Раде Кратовче“

Отворено училиште кое промовира активни методи на учење, кое ја интегрира новата информатичко-комуникациска технологија во наставата и кое се стреми да обезбеди стимулативна средина за учење во која на учениците ќе им се дава можност целосно да го реализираат својот потенцијал.

ОУ Раде Кратовче - Видео

Традицијата на ОУ Раде Кратовче

Училиште со најголема традиција во регионот

ОУ „Раде Кратовче“ како најстаро училиште во општина Кочани е изградено во 1936 година, постои и успешно опстојува и работи 78 години.

Еко Училиште

ОУ „Раде Кратовче“ за четврти пат по ред се закитува со епитетот ЕКО Училиште и е единствено ЕКО Училиште во регионот и едно од четирите Еко Училишта во Република Македонија.

Мултиетничко училиште

ОУ „Раде Кратовче“ е мултиетничко училиште во кое важат правилата „Еднаквост за сите“. Наставата се одржува на македонски јазик, а училиштето го посетуваат ученици од сите националности.


Традиција

Еко
Училиште

Мултиетничко
Училиште

ОУ ,,Раде Кратовче‘‘ е најстарото училиште во Општина Кочани, од кое има излезено плејада на денес успешни граѓани и личности, успешни лекари, доктори на наука,инжинери познати во градот, регионот, но и пошироко!

Гордана Манева
Директор на ОУ „Раде Кратовче“

Прво место на Меѓузонските натпревари во футсал

Одржан Општинскиот натпревар по математика

Освоено I место на Регионално првенство во ФУТСАЛ машки

ОУ „Раде Кратовче“ победник во ФУТСАЛ

ОУ „Раде Кратовче“ победник во ФУТСАЛ

Предавање на тема: Насилното однесување кај учениците

Литературен конкурс од фондацијата „Никола Кљусев“

Предавање на тема: Вовед и основни податоци за корупција и за Државна комисија за спречување на корупција

Завршна сметка за ОУ „Раде Кратовче“ Кочани за 2016 година

Светски ден на детето

Светски ден на детето

Донација од Извиднички одред Ластовица Кочани

Едукативно предавање на тема „Пушењето како штетна навика“

Едукативно-креативна работилница „Твориме заедно за Кочани“

14 Ноември - Светски ден на дијабетот

Втор форум од проектот Здружени сили за заеднички интереси

Детска поетска работилница „каде е таткото во поезијата?“

Детска поетска работилница „каде е таткото во поезијата?“

Литературно читање

Светски ден на акцијата

Светски ден на акцијата

Освоени места на натпреварот во пинг понг

Здрави навики

Прием на првачињата во Детската организација

Учество на 26-тата Меѓународна манифестација „Денови на Кочанскиот ориз 2017 година“

Реализирано трето Вело родео

Веломитинг

Одбележување на Светскиот ден без автомобили

За чист воздух

Донација од Општина Кочани

Outdoor Classroom Day - глобална кампања

Прием на првачиња во учебна 2017-2018 година

Национална конференција "Растеме заедно со еко ресурси"

Освоено III место на Државниот натпревар по математика

Освоени награди на Општинскиот и Регионалниот натпревар по природни науки и биологија

Доделени награди на најуспешните екипи во општинските училишни лиги

Одржан Општинскиот натпревар по прва помош

Одржан настанот Вело родео

Ученичката Василија Ангелова од VI-1 одд. освои I награда

Во тек се уписите на новите првачиња

Учество на Регионален натпревар во хор и оркестар

Учество на ДФ „Музички бранови 2017“

Одбележување на 9 Мај - Ден на Европа

Одбележување на Денот на планетата Земја

Одбележување на 8 Април Меѓународен ден на Ромите

Одбележување на 1 Април

Одбележан Маѓународниот ден на литературата за деца

Дедото и репката во изведба на учениците од III одделение

Одбележување на нашиот Патронен празник

Подготовки за нашиот Патронен празник

Оглас за изведување на ученички екскурзии за учебната 2016-2017 година

Дводневна обука на 09 и 10 февруари 2017 година во Берово

Во организација на Општина Кочани и градоначалникот Ратко Димитровски и бизнис секторот, традиционално продолжи прекрасната активност-Новогодишни пакетчиња!

Во пресрет на Новогодишните и Божиќните празници

Учество во Игри без граници

Новогодишен пазар на можности организираа денеска учениците заедно со наставниците по англиски јазик од ОУ „Раде Кратовче“

Дводневна обука за формални и неформални начини на соработка меѓу локални здруженија и локални власти

„Заедничка грижа за правилно насочување на учениците“

Месец на книгата

Училишни Општински натпревари во пинг понг

Учество на тридневна обука од страна на директорката и здобивање со сертификат за менторирање на новоименуваните училишни лидери

Проект Вело Маало

Посета од ЛК „Копнеж“ од Кочани

Работилница тема „Штедење“

Денови на медот

Учество на манифестацијата „Денови на Кочанскиот ориз 2016“

Едукативно-рекреативни активност „Патека на клукајдрвчето“

-Прием на првачињата во Детската Организација

-Македонија без отпад, 2016 година

Трка за Мир

СО ВЕЛОСИПЕДСКО ДЕФИЛЕ ОДБЕЛЕЖАНА „ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ“

Предавање на тема: Правилно држење на телото

Донација на училишен прибор од Општина Кочани за ученици од ранливи категории.

Започна новата учебна 2016/2017 година

Одржан Webinar како дел од ЕКО-ЕДУ проектот

Проект, ‘‘Инклузија на деца роми во воспитно-образовниот систем‘‘, со НВО-Авена, Кочани, РЕФ, ЈОУГД ‘‘Павлина Велјанова‘‘ и ОУ ‘‘Раде Кратовче‘‘ Кочани.