Предавање на тема „Злоупотреба на дрогата“

0
48

По иницијатива на „Министерството за Внатрешни Работи“ на Република Македонија а во реализација на вработени лица во Полициската Станица во Кочани, денес во ОУ „Раде Кратовче“ во Кочани се одржа предавање на тема: „Злоупотреба на дрогата“. Предавањата беа наменети за учениците од седмите и осмите одделенија во училиштето, а учениците беа запознаени со штетата што ја нанесуваат дрогите и другите опојни супстанци. Со ваквите предавања се опфатени сите основни училишта што се наоѓаат на подрачјето што го покрива Полициска Станица од Кочани.

С. Ивановски (превземано од www.komarec.com.mk)

Претходна објаваХуманитарен натпревар за Даниел Митков
Следна објаваОдбележан Денот на дрвото