13.8 C
Kočani
Monday, October 3, 2022
Почетна Новости Активности

Активности

Одбележан  26 септември-Европски ден на јазиците

0
На 26.09.2022 година учениците Хадисе Неџипова од VII-3 одд. и Белур Мемедов од VII-1 одд. учествуваа во програма организирана од ЈОУ Библиотека „Искра“ Кочани,...

 Одбележан 22 септември – Меѓународниот ден без автомобили

0
На 22 септември Со велосипедската тура „По патеката на оризот“, Општина Кочани го одбележа Меѓународниот ден без автомобили. Од нашето училиште учествуваа ученици од предметна настава заедно...

Светскиот ден на чистотата под мото ,,За здраво детство, здрави генерации ОДГОВОРНОСТА Е НАША”

0
Денес го одбележавме Светскиот ден на чистотата под мото ,,За здраво детство,здрави генерации ОДГОВОРНОСТА Е НАША".Учениците од V-3 одд. заедно со наставничката Силвана Ивановска...

Прогласен  првенец на генерација 2018/2022 година 

0
На ден 08.06.2022 година се одржа состанок со комисијата во состав од тројца предметни наставници: Јагода Шапкова, Рада Иванова и Марија Атанасова кои како...

Освоена I награда на  47-ма Државна изложба на детски ликовни творби на тема „Народната култура...

0
На повик на НУ Центар за култура - Битола беше распишан ликовен конкурс кој веќе наназад многу години се организира и на кој успешно...

Обезбедени 8 наслови на лектири со вкупно 45 примероци во училишната библиотека

0
Благодарение на собраните средства од театарската престава „Од нашето секојдневие“ во организација на Училишниот клуб на Црвен крст и драмската секција под менторство на предметните наставници Анита Стојанова и Вера Стојкова  и хуманитарниот турнир...

Освоена I награда на литературниот конкурс по повод одбележувањето на Денот на македонскиот јазик...

0
Во организација на Сојузот на просветни работници беше распишан литературен конкурс по повод одбележувањето на Денот на македонскиот јазик – 5 Мај на тема: „Браќата Миладиновци, учители и...

Посета на ЈОУ Библиотека „Искра“ Кочани

0
Како дел од планираните содржини, учениците од трето одделение на 9 мај ја посетија ЈОУ Библиотека „Искра“ Кочани, со цел да се запознаат со...

 „Ѓурѓовден, празникот кој ги обединува етникумите во Македонија“

0
https://youtu.be/B8PpSURMGuM Во рамки на проектот „Инклузија на децата што се надвор од училиштата во образовниот систем“ оваа учебна година во месец април беше реализирана првата...

Освоено II место на ликовниот конкурс „Христос воскресе, радост донесе“

0
 Во организација на Детскиот сојуз на грaд Врање, а по повод најголемиот христијански празник Велигден, беше распишан литературен и ликовен конкурс на тема: „Христос воскресе,...