Едукативно-креативна работилница „Твориме заедно за Кочани“

На 28.11.2017 година во организација на ЦК Бели мугри и Министерството за култура на Р. Македонија во просториите на ЦК Бели мугри со почеток...

Завршна активност од проектот „Градење посилно граѓанско општество“

https://www.youtube.com/watch?v=xjlfQZdxcZ8  На 22.11.2018 година во нашето училиште се одржа завршна активност од проектот „Градење посилно граѓанско општество“, во соработка со НВО Авена од Кочани и Ромскиот...

Освоени прво и второ место на Меѓународен ликовен конкурс

 Дека навистина нашите ученици и наставници ментори работат, покажуваат и резултатите од Меѓународниот ликовен конкурс и изложба „Флора и фауна-Извор на животот и убавината-2018“....

Учениците во улога на предавачи на тема: „Етика во сообраќајот“

На 26.10.2018 година во нашето училиште се одржа предавање на тема: „Етика во сообраќајот“, како дел од планираните активности со ученичката заедница. Во улога...

Одбележан Меѓународниот ден на литературата за деца

По повод одбележување на Меѓународниот ден на литературата за деца 2 април, на 31 март 2017 година беше реализиран проектот под наслов “Славење на...

Предновогодишно уживање со театарската претстава Новогодишната желба на Дедо Мраз

Во пресрет на Новогодишните и Божиќните празници нашите вредни наставници и ученици подготвија театарска претстава насловена како Новогодишната желба на Дедо Мраз, која можеа...

Литературен конкурс од фондацијата „Никола Кљусев“

Во месец септември беше добиен повик за литературен конкурс од фондацијата „Никола Кљусев“ со поддршка од Министерството за култура на РМ. По шести пат...
video

Здрави навики

На 27.10.2017 година се одржа предавање на тема Здрави навики и во улога на предавач беше родителката Сања Крстева, вработена во Центарот за јавно...