Oбуката на тема: „Ефикасно спроведување на кампањата за управување со отпадно ПЕТ пакување преку...

На 17.12.2018 година учениците од одделенска и предметна настава беа опфатени со обуката на тема: „Ефикасно спроведување на кампањата за управување со отпадно ПЕТ...

Предавање на тема: „Опасности од користење на петардите“

На 26.12.2018 година се одржа предавање на тема: „Опасности од користење на петардите“, на кое беа присутни по 4 ученици од секоја...

Освоена I награда на 44. Државна изложба на детски ликовни творби на тема „Народната...

Од испратени вкупно 10 ликовни творби од учениците: Кристина Захариева, Мила Малинова, Славица Стојанова, Матеј Минов, Михаела Стојанова, Наталија Михаилова, Андреј Ангелов,...

Реализирана самостојна мултикултурна активност по повод 8-ми Март – Празникот на жената

Под менторство на предметниот наставник Елизабета Зафирова Стојанова се реализираше самостојна мултикултурна активност под наслов Дизајн на украси по повод 8-ми март, Денот на жената, а...

Дводневна обука на 09 и 10 февруари 2017 година во Берово

Во Берово на 09 и 10 Февруари се одржа дводневна обука на тема „Тим, тимска работа, комуникација во мултикултурно опкружување и решавање конфликти“ на...

Освоена I награда на литературен конкурс

По 18-ти пат по повод Светскиот ден на книгата за деца, Народната библиотека „Стеван Сремац“ од Ниш распиша литературен конкурс, на кој учество зедоа...

Веломитинг

На 29.09.2017 година со почеток од 11.30 часот во трговскиот центар како дел од 26-тата манифестација Денови на Кочанскиот ориз, а во организација на...

Освоено II место на ликовен конкурс на тема „Трговија со луѓе“

Во организација на здружението за акција против насилство и трговија со луѓе – Отворена порта беше објавен литературен и ликовен конкурс на...

Меѓународен конкурс „Врт детинјства“

 На Меѓународниот конкурс „Врт детинјства“ кој се одржа во месец март во Ниш, ученикот Филип Ангелов, под менторство на одделенскиот наставник Дивна Јанушова, освои трето место...