Реализирана самостојна мултикултурна активност / Проект-Мултикултурна интеграција

0
52

Како дел од проектот на ПМИО на 24.12.2014 година беше реализирана самостојна мултикултурна работилница во организација на наставничката по ликовно образование Елизабета З. Стојанова, под наслов Изработка на новогодишни сувенири. Учесници на оваа работилница беа учениците од шесто, седмо и осмо одделение, а поканети беа и родители на наши ученици. Целта на ваквата активност беше изработка на новогодишни сувенири кои во пресрет на Новогодишните и Божиќните празници ќе бидат поделени по домовите на луѓето кои живеат во близина на училиштето.

Претходна објаваСвечено доделување на Новогодишните паќетчиња од страна на градоначалникот на Општина Кочани г-от Ратко Димитровски на сите првооделенчиња
Следна објаваДонирани околу 80 албуми „Детска пошта“