7.9 C
Kočani
Thursday, December 8, 2022

 Освоени II и III место на  Литературен конкурс на тема: Нејзиното височество – книгата по повод Месецот на книгата

Во организација на ЈОУ Библиотека „Искра“ - Кочани, по повод Месецот на книгата беше распишан литературен конкурс за најдобар расказ на тема Нејзиното височество -...

Проекти

Освоена I награда на 45. Државна изложба на детски ликовни творби...

0
Од повеќе испратени ликовни творби од наши ученици од предметна настава под менторство на предметниот наставник Елизабета Зафирова Стојанова, ликовната творба на ученичката Ебру...

Настан Вело Родео како дел од проектот „Вело Училишта“

0
На ден 30.05.2019 година 11 ученици од нашето училиште со наставниците ментори Лемпа Василова и Мартин Џамов учестуваа во активностите кои беа предвидени во...

Продолжуваме со активностите од проектот „Вело Училишта“

0
ОУ „Раде Кратовче“ од Кочани како дел од проектот „Вело Училишта“  продолжи со активностите кои се предвидени во овој проект. Со таа цел на ден 21.05.2019 година ги реализираше...