Учество на тридневна обука од страна на директорката и здобивање со сертификат за менторирање на новоименуваните училишни лидери

0
27

Во траење од 3 дена (5-6 Октомври и 2 Ноември) во просториите на СУГС “Здравко Цветковски “ – Скопје, се одржа обука за 80 директори нa основни и средни училишта во областа на методологиите со цел да станат ефикасни ментори во организација на Државниот испитен центар во соработка со Литванските партнери, во рамките на IPA Twinning light проектот „Зајакнување на системот за обезбедување на квалитет и контрола на образовниот систем“. Во нашиот образовен систем за прв пат се спроведува менторство на директори кои ќе бидат суштинска поддршка на раководната улога во спроведување на училишната наставна програма.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Ве молиме напишете го вашиот коментар!
Ве молиме напишете го вашето име