Oбуката на тема: „Ефикасно спроведување на кампањата за управување со отпадно ПЕТ пакување преку практики и искуства“

0
11

На 17.12.2018 година учениците од одделенска и предметна настава беа опфатени со обуката на тема: „Ефикасно спроведување на кампањата за управување со отпадно ПЕТ пакување преку практики и искуства“, како дел од проектот „Воспоставување на функционален локален систем за управување и правилно постапување со отпадното ПЕТ пакување во Кочани“. Обучувачи беа лицата Билјана Стевановска, Ирена Мирчовска и Љубица Теодосиева. Целта на обуката еправилно управување со отпадот како и користењето на бенефитите, зголемување на еколошката свест и навика кај учениците за селектирање на отпадот, свест за штетните последици што ги предизвикува отпадот врз животната средина, а со тоа и врз нашето здравје.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Ве молиме напишете го вашиот коментар!
Ве молиме напишете го вашето име