Освоени V и VI место на Државниот натпревар по Spelling Bee

0
20

 На 06.04.2019 година во Скопје се одржа Националниот натпревар по Spelling Bee во организација на Мировен корпус Македонија и Американската амбасада, на кој учествуваа ученици од V-3 одд. од нашето училиште под менторство на предметниот наставник Елена Пантова и ги освоија следниве резултати:1. Ученикот Филип Ангелов освои V место и 2. Ученичката Анастасија Богданова VI место.Успех е да се стигне до тука меѓу толкав број на натпреварувачи.

Честитки до наградените ученици и наставникот ментор!