И оваа година во организација на Општина Кочани се одбележа Европскиот ден на мобилност и утрешниот 22 Септември, Денот без автомобили. Ученици од нашето училиште – членови на УСК Тркало и други ученици под менторство на предметните наставници по ФЗО учествувааа на 15 километарската велосипедската прошетка, на патеката од Кочани, преку селата Грдовци, Мојанци, Долни и Горни Подлог. 

Претходна објаваОдбележан Меѓународниот ден на литературата за деца под мотото „Другарувањето со книгите нй е песна – Фестивал на децата, книгите и музиката“
Следна објаваПрием на првачиња