Home Новости Активности Одржана активност во рамките на проектот „Редовно на часови“ насловена како „Храната нè зближува“

Одржана активност во рамките на проектот „Редовно на часови“ насловена како „Храната нè зближува“

0
Одржана активност во рамките на проектот „Редовно на часови“ насловена како „Храната нè зближува“

 

На 21.05.2021 година под менторство на предметните наставници по англиски јазик Катица Петрова и Марија Атанасова се реализираше активноста насловена како „Храната нè зближува“ во која учествуваа ученици од различна етничка припадност од прво до деветто одделение и двајца родители, со цел учениците преку интерактивни игри поврзани со традиционалната македонска и ромска храна да го збогатат своето знаење, а што е најважно и меѓусебно да се дружат, занемарувајќи ги различностите, а прифаќајќи ги сличностите. Проследете ги видеото и сликите кои говорат за атмосферата.