Освоена III награда на Детскиот поетски фестивал „Мајски цвет“

0
9
На крајот на месец мај во организација на ЈОУ Библиотека „Искра“ Кочани и Литературниот клуб „Копнеж“ се одржа 46. по ред Детски поетски фестивал „Мајски цвет“, на кој ученичката Анастасија Богданова од VII-3 одд. под менторство на предметниот наставник Вера Стојкова освои III награда со литературната творба „Татковина“. Нејзината творба е дел од печатениот билтен, издаден од ЈОУ Библиотека „Искра“ Кочани.
 
Честитки за ученичката и наставникот-ментор!
Претходна објаваПофалени ученици на Државните натпревари по физика и природни науки