Светскиот ден на чистотата под мото ,,За здраво детство, здрави генерации ОДГОВОРНОСТА Е НАША”

0
10
Денес го одбележавме Светскиот ден на чистотата под мото ,,За здраво детство,здрави генерации ОДГОВОРНОСТА Е НАША”.Учениците од V-3 одд. заедно со наставничката Силвана Ивановска и родителите кои учествуваа во оваа активност училиштето го разубавија со зеленило,цвеќиња и пораки со кои
апелираа да се промени животната средина со цел да се развие свеста кај граѓаните,бидејки само во чиста средина ке бидеме здрави луѓе!
НАШЕ УЧИЛИШТЕ,НАШ ДОМ,НАША ЗЕМЈА,НАШЕ ЗДРАВЈЕ ,НАШ ЖИВОТ!
Претходна објаваГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА РАБОТА
на ООУ „Раде Кратовче“ во Кочани
за учебната 2022/2023 година
Следна објава Одбележан 22 септември – Меѓународниот ден без автомобили