Одбележан  26 септември-Европски ден на јазиците

0
7
На 26.09.2022 година учениците Хадисе Неџипова од VII-3 одд. и Белур Мемедов од VII-1 одд. учествуваа во програма организирана од ЈОУ Библиотека „Искра“ Кочани, со цел одбележување на 26 септември-Европски ден на јазиците. Настанот беше посветен на Ромскиот јазик, култура и традиција и учениците читаа литература на Ромски јазик.
За време на своите часови и предметните наставници кои предаваат македонски, англиски, германски и француски јазик со свои активности го одбележаа овој ден.
Претходна објава Одбележан 22 септември – Меѓународниот ден без автомобили
Следна објава5-ти Октомври – Светски ден на учителот!