Во организација на ЈОУ Библиотека „Искра“ – Кочани, по повод Месецот на книгата беше распишан литературен конкурс за најдобар расказ на тема Нејзиното височество – книгата на којшто од нашето училиште ученичката Ангела Стаменкова од IX-2 одд. под менторство на предметниот наставник Вера Стојкова освои II место, а ученичката Мила Филипова од VII-3 одд. под менторство на предметниот наставник Ана Симонова освои III место.
 
Честитки за наградените ученици и за нивните наставници ментори!
Претходна објаваРаботилница „Ние сме група“
Следна објаваОдбележан 20 ноември – Светскиот ден на детето