21 Февруари-Меѓународен ден на мајчиниот јазик

0
38
Учениците, членови на Училишниот Младински Клуб од нашето училиште ООУ ,,Раде Кратовче” го одбележаа денешниот ден,
21 Февруари-Меѓународен ден на мајчиниот јазик и испратија порака до нашите сограѓани за негување и зачувување на нашиот мајчин МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК!