Friday, April 19, 2024
ПочетнаНовостиАктивностиРаботилница под мотото,, Ретко е да си редок''

Работилница под мотото,, Ретко е да си редок”

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој луѓето со ретки болести го викаат “свој” , месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена, во нашето училиште се оддржа работилница под мотото,, Ретко е да си редок” од страна на дефектологот Лујза Митиќ.
📌 Учениците беа запознаени со тоа што е ретка болест и видоа примери на истата.
✅Да создадеме општество каде луѓето со ретки болести ќе бидат слушнати,разберени и поддржани.
👉Заеднички да им го направиме светот подобро место за живеење.
 
 
RELATED ARTICLES

Most Popular