1.3 C
Kochani
Tuesday, December 10, 2019

Одржан натпревар во знаења и вештини помеѓу основните училишта во Кочани

0
Во организација на Здружението за екологија и заштита на животната средина ЕКО ТИМ ИСТОК, во рамки на проектот „Воспоставување на функционален локален...

Oсвоени награди на Регионалниот натпревар по математика

0
На 13.04.2019 година во ОУ „Малина Попиванова“ Кочани се одржа Регионалниот натпревар по математика и беа освоени следниве награди:1. Учениците Алекс Адемов...

Освоени I, II и III место на Регионалниот натпревар по aнглиски...

0
На 13.04.2019 година во СОУ „Ванчо Прке“ Виница се одржа Регионалниот натпревар по aнглиски јазик на кој учество зедоа ученици од одделенска и...

Освоени V и VI место на Државниот натпревар по Spelling Bee

0
 На 06.04.2019 година во Скопје се одржа Националниот натпревар по Spelling Bee во организација на Мировен корпус Македонија и Американската амбасада, на...

Учество на натпреварот „Европски квиз на пари“

0
Нa 23.03.2019 гoд. нaшетo училиште учествувaше натпреварот „Еврoпскиoт квиз нa пaри“, на кој можеа да учествуваат млади од 13 до 15 години,...

Освоени две III награди на Регионалниот натпревар по биологија

0
 На 23.03.2019 година во ОУ „Крсте П. Мисирков“ Оризари се одржа Регионалниот натпревар по биологија на кој ученичката Ангела Василкова од VII-1 одд. под...

Освоени 3 први места на Општинскиот натпревар по англиски јазик

0
Дека навистина нашите наставници и ученици вредно работат и постигнуваат високи резултати, покажуваат и трите освоени први места на Општинскиот натпревар по англиски јазик кој се...

Признание за учество на 12 Меѓународен ликовен натпревар BODI UMETNIK

0
 На повикот за учество на 12-от Меѓународен ликовен натпревар BODI UMETNIK, од Словенија, од нашето училиште учество зедоа повеќе ученици од предметна настава кои работеа...

Освоени награди на Општинскиот натпревар по математика

0
На 02.03.2019 година во ОУ „Св. Кирил и Методиј“ се одржа Општинскиот натпревар по математика на кој учествуваа ученици од петто до деветто одделение и...

Освоени награди на Општинскиот натпревар по природни науки и биологија

0
На 23.02.2019 година во ОУ „Синиша Стоилов“ Зрновци се одржа Општинскиот натпревар по природни науки и биологија на кој учествуваа ученици од четврто до деветто...