Одржан настанот Вело родео

Во организација на нашиот училишен Спортски Клуб „Тркало“, а со поддршка на Здружението на граѓани „Еко - Логик“ од Скопје, на 25.05.2017 година во...

Учество на ДФ „Музички бранови 2017“

На 10 Мај се одржа 6-тиот Меѓународен музички фестивал „Музички бранови 2017“, на кој можеа да се слушнат 14 нови композиции. Еден од учесниците...

Одбележување на 9 Мај – Ден на Европа

На 9 Мај во организација на Општина Кочани во ЦК Бели Мугри се одбележа Денот на Европската Унија со пригодна програма. Основните и средните...

Одбележување на Денот на планетата Земја

На 22.04.2017 година, сабота, во нашето училиште се одбележа Денот на планетата Земја. Имено, учениците беа поделени во две групи. Првата група беше составена...
video

Одбележување на 8 Април Меѓународен ден на Ромите

Во саботата на 8 април по повод Меѓународниот ден на Ромите на нова локација на новоизграденото повеќенаменско игралиште во населбата Трајаново Трло, се одржа...

Одбележан Меѓународниот ден на литературата за деца

По повод одбележување на Меѓународниот ден на литературата за деца 2 април, на 31 март 2017 година беше реализиран проектот под наслов “Славење на...

Одбележување на 1 Април

По повод 1-ви Април – Денот на шегата, во Пробиштип се одржа осмиот по ред „Пробиштипски маскенбал“ - 2017, под мотото „Пробиштип со маски“....
video

Одбележување на нашиот Патронен празник

На 22 Март со почеток во 19 часот се одржа Свечена академија по повод Патрониот празник на нашето училиште, која ги воодушеви присутните гости...

Дводневна обука на 09 и 10 февруари 2017 година во Берово

Во Берово на 09 и 10 Февруари се одржа дводневна обука на тема „Тим, тимска работа, комуникација во мултикултурно опкружување и решавање конфликти“ на...