Добиена диплома од Детскиот ликовен конкурс Мини рестАРТ 2018

Во организација на Образовниот креативен центар РЕСТАРТ, Општина Велика Плана и Галеријата „Масука“ во Центарот за култура, беше распишан детски ликовен конкурс во мал...

Освоена I награда на литературен конкурс

По 18-ти пат по повод Светскиот ден на книгата за деца, Народната библиотека „Стеван Сремац“ од Ниш распиша литературен конкурс, на кој учество зедоа...

Одбележување на нашиот Патронен празник

Учениците и наставниците од ОУ Раде Кратовче на 23.03.2019 го посетија споменикот на народниот херој Раде Кратовче во село Главовица по повод патрониот празник...

Свечена академија по повод Патрониот празник на нашето училиште

На 22.03.2019 година во 09.00 часот се положи свежо цвеќе пред бистата на нашиот патрон народниот херој Раде Кратовче и се...

Реализирана самостојна мултикултурна активност по повод 8-ми Март – Празникот на жената

Под менторство на предметниот наставник Елизабета Зафирова Стојанова се реализираше самостојна мултикултурна активност под наслов Дизајн на украси по повод 8-ми март, Денот на жената, а...

Предавање на тема: „Солидарност и хуманост во сообраќајот“

На 28.02.2019 година во нашето училиште се одржа предавање на тема: „Солидарност и хуманост во сообраќајот“, како дел од планираните активности со сообраќајната секција....

Новогодишно изненадување во ПУ с. Нивичани

На 27.12.2018 година учениците од подрачното училиште беа пријатно изненадени со новогодишни пакетчиња што им ги подарија претставници на Ротари клуб Кочани-Виница....

Предавање на тема: „Штетното влијание на модерните Интернет игри“

На 26.12.2018 година на иницијатива на ученичките Ана Марија Миткова од IX-3 одд. и Габриела Мишова од VIII-3 одд. како претседатели на паралелките, а...

Предавање на тема: „Опасности од користење на петардите“

На 26.12.2018 година се одржа предавање на тема: „Опасности од користење на петардите“, на кое беа присутни по 4 ученици од секоја...

Активности во рамки на проектот „Сите заедно на училиште“

На 25.12.2018 година во ОУ „Никола Карев“ Кочани се одржа ликовна колонија во рамки на проектот Сите заедно на училиште во соработка...