Предновогодишно уживање со театарската претстава Новогодишната желба на Дедо Мраз

Во пресрет на Новогодишните и Божиќните празници нашите вредни наставници и ученици подготвија театарска претстава насловена како Новогодишната желба на Дедо Мраз, која можеа...

Oбуката на тема: „Ефикасно спроведување на кампањата за управување со отпадно ПЕТ пакување преку...

На 17.12.2018 година учениците од одделенска и предметна настава беа опфатени со обуката на тема: „Ефикасно спроведување на кампањата за управување со отпадно ПЕТ...

Хуманитарна активност и проекција на филмот Сам дома 2

На ден 13.12.2018 година (четврток) во училишната сала имаше проекција на филмот Сам дома 2 во организација на Училишниот клуб на Црвен крст во...

Предавање на тема ХИВ/СИДА – Синдром на стекната имунодефициенција

На 30.11.2018 година во нашето училиште се одржа предавање на тема ХИВ/СИДА - Синдром на стекната имунодефициенција, а со цел одбележување на 1-ви декември Светски...

Освоени прво и второ место на Меѓународен ликовен конкурс

 Дека навистина нашите ученици и наставници ментори работат, покажуваат и резултатите од Меѓународниот ликовен конкурс и изложба „Флора и фауна-Извор на животот и убавината-2018“....

Завршна активност од проектот „Градење посилно граѓанско општество“

https://www.youtube.com/watch?v=xjlfQZdxcZ8  На 22.11.2018 година во нашето училиште се одржа завршна активност од проектот „Градење посилно граѓанско општество“, во соработка со НВО Авена од Кочани и Ромскиот...
video

Одбележување на Светскиот ден на дијабетот-14 Ноември

На 14.11.2018 година во нашето училиште се одржа предавање на тема Дијабет, со цел одбележување на Светскиот ден на дијабетот. Во улога на предавач...

Зелено знаме

На објавениот Конкурс за наградување на градинки, основни и средни учлилишта вклучени во првата, втората и третата година од имплементацијата на Програмата „Интеграција на еколошката едукација...

Литературно читање

На 6 ноември во нашето училиште гости беа двајца членови на ЛК Копнеж, претседателот Тоше Илиев и писателката Милица Трпеска, која донираше неколку примероци...

Учениците во улога на предавачи на тема: „Етика во сообраќајот“

На 26.10.2018 година во нашето училиште се одржа предавање на тема: „Етика во сообраќајот“, како дел од планираните активности со ученичката заедница. Во улога...